2. června 2015

Postup

1. Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Pak vodu slijeme a fenykl necháme okapat. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno.

2. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem osmahneme. Přidáme fenykl, na kostičky nakrájenou papriku a přepůlené olivy. Osolíme, opepříme a pozvolna podusíme.

3. Mezitím rozmícháme vejce s bílky a parmezánem, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a po celé ploše rozlijeme část vaječné hmoty.

4. Když začne omeleta zespodu zlátnout a na povrchu je ještě mírně tekutá, poklademe jednu polovinu podušenou zeleninou. Krátce prohřejeme a přes zeleninu přeložíme druhou půlku omelety. Stejným způsobem připravíme i další omelety.

Ingredience

2 fenykly
sůl
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1/2 červené papriky
6 černých oliv
mletý černý pepř
6 vajec
4 bílky
40 g nastrouhaného parmezánu
olej