2. srpna 2015

Postup

1. Nejprve připravíme těsto na palačinky. Vejce lehce rozšleháme. Postupně do nich vmícháme mouku a pak teprve vešleháme mléko a špetku soli. Těsto necháme chvilku rozležet v pokojové teplotě.

2. Pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme a vytřeme přepuštěným máslem. Pak vlijeme malou naběračku těsta a krouživým pohybem ho rozlijeme po celé pánvi. Palačinku opečeme, pak obrátíme a dopečeme z druhé strany dozlatova. Postupně pečeme všechny palačinky a udržujeme je v teple.

3. Na pánvi rozpustíme lžíci másla. Vložíme rozkrojené lilky a na mírném ohni je opečeme do změknutí.

4. Vejce se lžící zakysané smetany lehce rozmícháme vidličkou. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme kousek másla. Vlijeme vejce a na mírném ohni je za občasného promíchání usmažíme. Osolíme je a opepříme.

5. Palačinku naplníme částí míchaných vajec. Přidáme okapané fazole smíchané se zbylou zakysanou smetanou a opečené lilky. Posypeme parmazánem.

Ingredience

Na palačinky:
2 vejce
½ hrnku hladké mouky
½ hrnku plnotučného mléka
sůl
přepuštěné máslo
Na dokončení:
4 mini lilky
máslo
4 vejce
150 g zakysané smetany
150 g bílých sterilovaných fazolí
25 g nastrouhaného parmazánu
sůl
mletý černý pepř