3. srpna 2016

Postup

1. Pohanku namočíme do dostatečného množství vody a necháme alespoň 180 minut nabobtnat. Pak ji scedíme a zalijeme 200 ml vody.

2. Pohanku i s vodou vložíme do mixéru. Přidáme mandle, vejce, med, kakao, koření a vše rozmixujeme dohladka.

3. Silikonové formičky (bábovičky nebo jiné tvary) naplníme připravenou hmotou. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme ještě asi 40 minut. Upečené pohankové bábovičky necháme zchladnout a pak je vyklopíme z formiček. Před podáváním je můžeme posypat cukrem a dozdobit čerstvým ovocem.

Ingredience

200 g pohanky lámanky
100 g mandlí
4 vejce
50 g medu
40 g kakaa
1 lžíce koření do perníku
moučkový cukr na posypání
čerstvé ovoce na ozdobu