1. srpna 2016
Jakou sladkou tečkou doprovodit váš odpolední šálek kávy? Blogerka Linda z A co teda jíš? má perfektní tip!

„Jednou z klíčových ingrediencí tohoto dortíku je silná káva, která má přímo magickou moc zvýrazňovat čokoládovou chuť korpusu, přitom sama není ve finále cítit. Je to skvělý trik, na který při pečení čokoládových dezertů nikdy nezapomínám,“ svěřuje se Linda.

Linda si tento zákusek nejraději dopřává k výběrové kávě Nespresso Ristretto, s jejíž silnou, ale přitom jemnou a vyváženou chutí ladí přímo božsky!

Recept

Mokré ingredience:

3⁄4 hrnku rostlinného mléka
1 lžička jablečného octa
1⁄4 hrnku silné kávy
1/3 hrnku oleje
1 rozmačkaný banán

Suché ingredience:

1 a 1⁄4 hrnku hladké mouky
3⁄4 hrnku cukru
1⁄2 hrnku holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
1⁄2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
špetka vanilkových semínek

Navíc:

300 g ostružin
2 lžičky práškového agaru
1 vanilkový cukr
100 g hořké čokolády
1⁄4 hrnku rostlinného mléka
200 g bílého fondánu

Postup:

1. V míse smíchejte suché a mokré ingredience tak, aby vzniklo dokonale hladké těsto. Pečte v troubě na 180 stupňů nejméně 30 minut.

2. Ostružiny oslaďte vanilkovým cukrem, přidejte agar a nechte povařit.

3. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, smíchejte s mlékem a nechte ztuhnout.

4. Korpus seřízněte do tvaru kvádru se čtvercovým řezem. Poté podélně rozřízněte a naplňte vrstvou čokolády a ostružinami. Jakmile je v jedné rovině naplněný, otočte ho na bok, znovu rozřízněte a naplňte.

5. Fondán rozválejte na 2 mm silný plát a zabalte do něj celý korpus. Hotový dort nechte hodinu odležet v lednici.

Postup pečení v plném znění najdete ZDE.

Zpříjemněte si i vy svá odpoledne kvalitní kávou! Klikněte na nespresso.jenprozeny.cz a soutěžte o stylový kávovar Nespresso Pixie Clips, zásobu kávy a spoustu dalších cen!