1. října 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Kuřecí paličky očistíme, z kloubu odřízneme chrupavku a kůži z kosti stáhneme k masu.

2. Chilli papričku očistíme a společně s oloupaným česnekem nasekáme nadrobno a dáme do mísy. Přilijeme med, olivový olej, sójovou omáčku, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z limetek a promícháme.

3. Kuřecí paličky osolíme a vložíme do připravené omáčky. Zakryjeme je fólií a necháme v chladu marinovat alespoň 6 hodin.

4. Pak přendáme paličky do pekáčku a při 180 °C pečeme asi 20 minut. Pak je potřeme zbylou marinádou a dopečeme doměkka. Podáváme s pečivem.

Ingredience

16 kuřecích paliček
1 chilli paprička
4 stroužky česneku
3 lžíce medu
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce tmavé sójové omáčky
3 limetky (bio)
sůl