1. září 2015

Postup

1. Paličky očistíme, osolíme a položíme na plech. Pokapeme je olivovým olejem a lehce podlijeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a paličky pečeme asi 30 minut. Během pečení maso občas otočíme.

2. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bazalku nasekáme najemno. Nakrájenou šalotku a česnek osmahneme na olivovém oleji. Zalijeme sterilovanými rajčaty, přidáme nasekanou polovinu bazalky, očištěnou a nakrájenou papriku a promícháme.

3. Pórek nakrájíme na kolečka a přidáme ho ke směsi spolu s přepůlenými fazolovými lusky. Podle chuti přisypeme do směsi cukr a nakonec vložíme opečené kuřecí paličky. Maso se zeleninou necháme pozvolna dusit přibližně 15 minut. Pokud je potřeba, podlijeme ho vodou a ochutíme solí a pepřem. Zbylou bazalku smícháme s dušenou rýží a podáváme jako přílohu.

Ingredience

8 kuřecích paliček
sůl
olivový olej
2 šalotky
5 stroužků česneku
několik snítek bazalky
500 g drcených sterilovaných rajčat
1 červenou papriku
1/2 pórku
100 g fazolových lusků
1 lžíce cukru
mletý černý pepř
400 g rýže