1. února 2015

Postup

1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí paličky očistíme, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji.

2. Opečené paličky přendáme do pekáčku. Na výpeku orestujeme cibuli, česnek i slaninu. Pak ho zahustíme trochou mouky, promícháme a přilijeme k masu.

3. Paličku česneku očistíme a podélně překrojíme. Spodní část přidáme do pekáčku společně s rozmarýnem a tymiánem nasekaným na kousky. Zalijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Během pečení paličky otáčíme a případně podléváme vodou.

Ingredience

2 cibule
2 stroužky česneku + celá palička
100 g anglické slaniny
6 kuřecích paliček
sůl a mletý černý pepř
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
snítky rozmarýnu a tymiánu
200 ml drůbežího vývaru