1. března 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Kuřecí paličky omyjeme a necháme okapat, pak je osolíme a opepříme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek očistíme. Hlívu překrájíme na menší kousky.

2. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a paličky na něm opečeme ze všech stran. Pak přidáme mrkev, hlívu a hrášek. Ochutíme sójovou omáčkou a cukrem. Vše zalijeme vývarem.

3. Hrnec přiklopíme poklicí a uzamkneme, tlak nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když se začne uvolňovat pára, teplotu snížíme a dusíme asi 10 minut. Pak hrnec odstavíme, necháme ujít všechnu páru a opatrně ho otevřeme. K paličkám se zeleninou podáváme opečené brambory.

Ingredience

1000 g kuřecích paliček
sůl a mletý černý pepř
1 mrkev
200 g cukrového hrášku (lusky)
150 g hlívy ústřičné
4 lžíce oleje
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce cukru
250 ml vývaru