1. srpna 2015

Postup

1. Cibuli nakrájíme najemno a dáme do mísy. Přidáme sladkou mletou papriku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, šťávu z 1 citronu a najemno nakrájenou chilli papričku.

2. Kuřecí paličky omyjeme, osušíme a promícháme s připravenou marinádou. Necháme je 60 minut marinovat a potom je rozložíme do pekáčku potřeného olejem. Přidáme neoloupané stroužky česneku a dáme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme asi 60 minut.

3. Během pečení kuřecí paličky podle potřeby podléváme malým množstvím vody. Podáváme s měsíčky nakrájeného citronu a bagetkou.

Ingredience

Na marinádu:
1 malá cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
2 stroužky česneku
2 lžičky hrubozrnné soli
2 lžíce černého drceného pepře
2 bio citrony
1 chilli paprička

12 ks kuřecích paliček
4 lžíce olivového oleje
8 stroužků česneku
3 lžíce pokrájené petržele