Ingredience1 cibuli |
1. Žebra očistíme a rozkrájíme na kusy. Do velkého hrnce dáme cibuli na čtvrtiny, rozpůlenou palici česneku, cukr, uzenou i sladkou papriku, vrchovatou lžíci soli, tymián, ocet, celý pepř, šťávu z limety a vše zalijeme 2 litry vody. Přivedeme k varu, vložíme žebra a vaříme doměkka asi 50 minut.
2. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem osmažíme. Zalijeme rajčaty a přidáme ostatní suroviny. Pozvolna vaříme do zhoustnutí asi 20 minut, rozmixujeme a dochutíme solí.
3. Vařená žebra vyndáme z vývaru, pomažeme je marinádou a uložíme do lednice alespoň 30 minut. Grilujeme asi 10 minut z každé strany za častého potírání marinádou.
4. Kukuřičné klasy krátce povaříme v osolené vodě doměkka, zabalíme je do alobalu s kousky másla, osolíme a zabalíme. Za občasného obracení je grilujeme asi 10 minut.
TIP: Pokud nám nevyjde počasí, můžeme žebra upéct v troubě. Pečeme při 220 °C asi 20 minut.