28. července 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Houby očistíme a překrájíme na menší kousky. Restujeme je společně s cibulí v pánvi na oleji asi 10 minut.

2. Houbovou směs dochutíme solí a pepřem. Promícháme a podlijeme smetanou. Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na houby v pánvičce.

3. Zapékáme v troubě při 220 °C dozlatova. Bagety překrojíme napůl a potřeme prolisovaným česnekem. Zakápneme je olejem a rozpečeme v troubě nebo na grilu. Hotové houby podáváme s česnekovou bagetou.

Ingredience

1 červená cibule
400 g lesních hub
2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
sůl a mletý černý pepř
200 ml smetany ke šlehání
200 g mozzarelly
4 bagety
3 stroužky česneku