26. července 2015

Postup

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu al dente. Přecedíme je, pokapeme olejem a zlehka promícháme.

2. Šunku nakrájíme na tenké na nudličky, olivy a rajčátka přepůlíme. Cukrový hrášek spaříme ve vroucí vodě. Vodu slijeme, hrášek necháme okapat a překrájíme na menší kousky.

3. Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi. Mražený hrášek propláchneme. Vše přidáme do mísy k těstovinám, promícháme a dáme do chladničky.

4. Cukr rozmícháme s limetkovou šťávou a za stálého míchání přilijeme olivový olej. Salát posypeme lístky bazalky a výhonky a přelijeme zálivkou.

Ingredience

300 g těstovin garganelli
sůl
1 lžíce olivového oleje
100 g šunky od kosti
100 g cukrového hrášku
150 g černých oliv
100 g malých rajčátek
1 lžíce piniových oříšků
2 lžíce mraženého hrášku
bazalka
výhonky červené řepy
Zálivka:
špetka cukru
1 limetka
3 lžíce olivového oleje