26. července 2014

Postup

1. Krůtí prsa očistíme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vložíme je do zapékací mísy a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Pak maso natrháme vidličkou na menší kousky.

2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme je a propláchneme studenou vodou. Přendáme je do mísy. Přidáme k nim kousky krůtího masa, sušená rajčata, omytou rukolu a lístky bazalky. Nakonec do salátu přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka. Vše lehce promícháme.

3. V jiné misce připravíme dresink. Promícháme olivový olej se šťávou z citronu, kapary, solí a pepřem. Těstoviny s masem a zeleninou přelijeme dresinkem a promícháme.

Ingredience

300 g krůtích prsou
sůl a mletý černý pepř
1 lžička mleté papriky
300 g těstovin (např. barevných fussil)
100 g sušených rajčat
100 g rukoly
čerstvá bazalka
1 červená cibule
Dresink:
50 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
40 g kaparů
sůl a mletý černý pepř