25. července 2016

Postup

1. Cibuli, česnek a řapíkatý celer očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozpustíme polovinu másla a zeleninu krátce a zprudka orestujeme. Pak plamen ztlumíme a pomalu dusíme doměka.

2. Do základu vsypeme rýži a chvilku ji za stálého míchání opékáme. Pak rýži zalijeme vínem a vaříme, dokud se víno nevsákne. Postupně po naběračkách přidáváme zeleninový vývar a za stálého míchání pomalu vaříme, až se tekutina vsákne. Postup opakujeme, dokud nebude rýže téměř měkká.

3. Mražený hrášek a fazolky necháme povolit v pokojové teplotě a přidáme je do téměř hotové rýže. Promícháme a ještě minutu vaříme. Hotovou rýži odstavte z plotny. Přidejte zbylé máslo a nastrouhaný parmezán a ještě jednou promíchejte. Na talíři ozdobte tymiánem a lupínky parmezánu.

Ingredience

1 cibuli
2 stroužky česneku
1 řapík celeru
200 g másla
400 g rýže na rizoto
200 ml bílého vína
1 l zeleninového vývaru
200 g zeleného hrášku
100 g fazolových lusků
120 g parmazánu
1 snítku tymiánu