26. července 2016
Nejlepší a nejlahodnější letní osvěžení je... zmrzlina! Připravte si ji v pohodlí domova a podle své chuti!

Blogerka Romana z Na skok v kuchyni zná skvělý recept. Inspirujte se!

Bezlepková mangová zmrzlina

Doba přípravy:  30 minut

Ingredience:

300 g manga Eat me (cca 1 větší mango)
2 velké žloutky
90 g cukru krupice
200 ml smetany ke šlehání
150 ml plnotučného mléka
Několik kapek vanilkového extraktu

Postup:

Oloupejte mango a odkrojte ho od pecky. Kousky manga vložte do blenderu a rozmixujte na pyré. V robotu si ušlehejte žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané. V menším hrnci svařte smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahřívejte těsně pod bod varu. Žloutkovou směs mírně zalijte mléčnou směsí a promíchejte. Nakonec žloutkovou směs nalijete do hrnce s mléčnou směsí a celé zahřívejte, než krém zhoustne. Poté nechte vychladnout. Již chladnou směs nalijte do čisté mísy a promíchejte s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložte do zmrzlinovače. Pokud nevlastníte zmrzlinovač, hmotu dejte do misky do mrazáku a každých 20 minut promíchejte, než úplně neztuhne.

Podrobný postup najdete ve videu níže.

Dobrou chuť!