20. července 2014

Postup

1. Nejdříve si připravíme dresink. Do misky nalijeme ocet, rozpustíme v něm cukr, přidáme nadrobno nasekaný česnek, chilli, sójovou omáčku a olej. Vše dobře promícháme a uložíme do chladničky.

2. Brokolici rozebereme na růžičky, které podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Uvaříme je v osolené vodě, pak ihned ochladíme ve studené vodě, aby brokolice neztratila svěží zelenou barvu a necháme okapat.

3. Brokolici dáme do salátové mísy, přidáme na nudličky nakrájené papriky, houby, najemno nakrájený pórek a na tenké plátky nakrájená drůbeží prsíčka. Vše promícháme a rozdělíme do misek. Přidáme natvrdo uvařená překrájená křepelčí vajíčka. Salát přelijeme dresinkem a podáváme.

Ingredience

500 g brokolice
sůl
2 barevné papriky
100 g sterilovaných hub
1 malý pórek
200 g uzených kachních nebo kuřecích prsíček
8 křepelčích vajíček
Dresink:
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce cukru
2 stroužky česneku
špetka mletého chilli
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce olivového oleje