20. července 2015

Postup

1. Hovězí maso nakrájíme přes vlákna na slabé plátky. Opepříme je, pokapeme sójovou omáčkou a necháme 10 minut odpočinout.

2. Brokolici očistíme a nakrájíme na plátky nebo na větší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu vodu a brokolici do ní ponoříme asi na minutu. Pak ji vyndáme, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat na papírové utěrce.

3. V pánvi zahřejeme olej. Vložíme na něj plátky česneku a restujeme je asi 1 minutu dozlatova. Pak je vyndáme na talířek.

4. Do pánve s olejem po smažení česneku vložíme připravené plátky masa a opékáme je asi 2 minuty, pak je obrátíme a pečeme ještě minutu až dvě z druhé strany. Maso vyndáme z pánve, do níž nyní vložíme spařenou brokolici a burské oříšky. Krátce společně opečeme. Když se brokolice prohřeje, pokapeme ji limetovou šťávou. Brokolici servírujeme s plátky masa a pečeného česneku, přelitou zakysanou smetanou a posypanou lístky bazalky.

Ingredience

400 g hovězího rump steaku
hrubě mletý barevný pepř
2 lžíce tmavé sójové omáčky
600 g brokolice
2 stroužky česneku
1 lžíce řepkového oleje
50 g nepražených burských oříšků
1 lžíce limetové šťávy
100 zakysané smetany 30 % tuku
hrst lístků bazalky