20. července 2014

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli osmažíme. Přisypeme krupičku a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a mlékem. Metlou promícháme a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku.

2. Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Přidáme ji do polévky a vaříme asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.

3. Když je brokolice uvařená, několik růžiček z polévky vyndáme a dáme stranou na ozdobu. Do polévky vmícháme vejce a vše rozmixujeme dohladka. Krátce provaříme. Před podáváním porce polévky ozdobíme růžičkami brokolice a najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Ingredience

1 cibule
150 g másla
4 lžíce pšeničné krupičky
1000 ml zeleninového vývaru
250 ml polotučného mléka
sůl a mletý černý pepř
špetka mletého muškátového oříšku
500 g brokolice
1 vejce
1 jarní cibulka na ozdobu