24. července 2016

Postup

1. Kapustičky očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme je do vroucí osolené vody. Povaříme je asi 5 minut. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem. Přimícháme sůl, pepř a poté zapracujeme žloutky a mléko. Do těsta přidáme zchladlé kapustičky, nastrouhaný sýr a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

3. V pánvi rozehřejeme olej. Naběračkou postupně naléváme těsto a smažíme lívanečky z obou stran dozlatova. Nakonec je můžeme ozdobit petrželkou a podáváme je s dipem.

Ingredience

400 g růžičkové kapusty
sůl
2 vejce
200 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
mletý černý pepř
100 ml mléka
100 g tvrdého sýra
olej na smažení