20. července 2016

Postup

1. Brambory ve slupce omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.

2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, klobásku na kolečka, anglickou slaninu na nudličky. Čedar nastrouháme nahrubo.

3. V rozpálené pánvi orestujeme nasucho slaninu. Pak přilijeme 2 lžíce oleje a přidáme žampiony, klobásku a brambory a opékáme asi 5 minut.

4. Mezitím promícháme zakysanou smetanu s vejci, solí a pepřem. Směs nalijeme do pánvičky a dáme zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C asi na 10 minut. V polovině zapékání omeletu posypeme nastrouhaných čedarem a dopečeme dozlatova. Před podáváním ozdobíme petrželkou a rozkrájíme na porce.

Ingredience

400 g brambor
sůl
150 g žampionů
150 g klobásky
60 g anglické slaniny
80 g čedaru
olivový olej
50 ml zakysané smetany
8 vajec
mletý černý pepř
petrželka na ozdobu