17. července 2016

Postup

1. Česnek oloupeme, prolisujeme a v míse promícháme s olejem, pepřem, oreganem a solí. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy s marinádou a promícháme. Necháme marinovat v chladu nejlépe přes noc.

2. Maso napíchneme na kovové jehly nebo špejle. Připravené špízy přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 15-20 minut.

3. V misce promícháme jogurt s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a polovinou kůry, solí, pepřem a nasekaným koprem. Upečené špízy posypeme zbylou citronovou kůrou a podáváme s jogurtovým dipem.

Ingredience

8 stroužků česneku
7 lžic olivového oleje
mletý černý pepř
8 snítek čerstvého oregana
sůl
600 g kuřecích prsou
Dip:
300 g řeckého bílého jogurtu
2 stroužky česneku
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
sůl
mletý černý pepř
4 snítky kopru