16. července 2016

Postup

1. Med, citronovou šťávu a hořčici a pepř smícháme v misce a za stálého míchání přiléváme olej. Nakonec vmícháme polovinu nasekaného tymiánu. Slaninu dáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C asi 10 minut.

2. Čekanku nakrájíme na čtvrtiny. Hrušky omyjeme, osušíme, přepůlíme a zbavíme jádřinců. Pak vše společně opečeme v pánvi na másle.

3. Opečenou čekanku s hruškami rozdělíme do talířků. Přidáme slaninu a zakápneme připraveným dresinkem. Dochutíme solí a dozdobíme zbylým tymiánem.

Ingredience

30 g medu
šťáva z 1 citronu
2 lžíce dijonské hořčice
mletý černý pepř
100 ml olivového oleje
malá hrst tymiánu
100 g plátkové slaniny
2 puky červené čekanky
2 puky bílé čekanky
2 velké hrušky
20 g másla
sůl