15. července 2014

Postup

1. Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Když trochu zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Mraženou zeleninu propláchneme vlažnou vodou a necháme rozmrazit.

2. V mističce smícháme čtyři lžíce oleje s najemno nastrouhanou citronovou kůrou, nasekanou mátou a trochou citronové šťávy. Pesto dochutíme solí a pepřem.

3. Filet lososa zbavíme kůže a rozdělíme na porce, které osolíme a opepříme. Pak je na olivovém oleji na pánvi z obou stran opečeme. Přendáme je do pekáčku, potřeme trochou pesta a v troubě při 180 °C necháme dojít.

4. Do pánve, ve které jsme opékali lososa, vsypeme rozmrazenou zeleninu a brambory. Přidáme zbylé pesto. Vše společně prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

Ingredience

500 g malých nových brambor
500 g mražené zeleniny (hrášek s fazolkami)
olivový olej
1 bio citron
1/2 svazku máty
sůl a mletý černý pepř
800 g lososa