Ingredience2 cibule |
1. Cibuli, česnek a mrkev nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi orestujeme na olivovém oleji. Vlijeme bílé víno, jednu až dvě minuty povaříme, pak přidáme rajčata, všechno koření, 200 ml vody, rozdrobíme bujon a vaříme 5 minut.
2. Přidáme dobře očištěné mušle, opatrně je zamícháme do vývaru a počkáme, až se všechny otevřou (lze použít i vařené, ty jsou už otevřené, nebo mražené bez skořápek). Neotevřené odstraníme.
3. Rybí filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Lehce posypeme kořením, naskládáme je do pánve na omáčku s mušlemi a na mírném plameni ještě 5-8 minut povaříme, až je maso hotové. Osolíme je a opepříme. Na ozdobení můžete použít rozmarýn.