15. července 2015

Postup

1. Cibuli, česnek a mrkev nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi orestujeme na olivovém oleji. Vlijeme bílé víno, jednu až dvě minuty povaříme, pak přidáme rajčata, všechno koření, 200 ml vody, rozdrobíme bujon a vaříme 5 minut.

2. Přidáme dobře očištěné mušle, opatrně je zamícháme do vývaru a počkáme, až se všechny otevřou (lze použít i vařené, ty jsou už otevřené, nebo mražené bez skořápek). Neotevřené odstraníme.

3. Rybí filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Lehce posypeme kořením, naskládáme je do pánve na omáčku s mušlemi a na mírném plameni ještě 5-8 minut povaříme, až je maso hotové. Osolíme je a opepříme. Na ozdobení můžete použít rozmarýn.

Ingredience

2 cibule
3 stroužky česneku
4 mrkve
3 lžíce olivového oleje
200 ml suchého bílého vína
1 plechovka krájených rajčat (450 ml)
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
1/4 lžičky chilli
1 kuřecí bujon v kostce
500 g mušlí
300 g filetů tužších ryb (mořský ďas, síh)
sůl amletý černý pepř
1 snítka rozmarýnu