15. července 2014

Postup

1. Rybí filety omyjeme, osušíme a kůži ostrým nožem nařízneme. Z obou stran je osolíme a opepříme.

2. Nahřejeme větší pánev a pokapeme ji trochou olivového oleje. Vložíme do ní rybí filety kůží dolů, opečeme je, pak je otočíme, opečeme i z druhé strany (celkem asi 8 minut) a vyjmeme.

3. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Olivy a sardelky překrájíme. Do pánve přilijeme zbylý olej, přidáme česnek, olivy, sardelky a kapary, podlijeme vínem a krátce povaříme.

4. Pak přilijeme rajčátka z konzervy a společně vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Do pánve vrátíme rybí filety, prohřejeme je a ozdobíme bylinkami. Rybu přelijeme omáčkou s rajčátky a podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Ingredience

4 filety mořského vlka (nebo pražmy)
sůl a mletý černý pepř
asi 3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
80 g oliv (zelené i černé)
4 sardelky
1 lžíce kaparů
50 ml bílého vína
250 g keříčkových rajčat z konzervy
několik snítek čerstvých bylinek (tymián, petrželka)