15. července 2015

Postup

1. Filet z tresky osolíme a opepříme. Z jednoho citronu okrájíme kůru bez bílé slupky a nakrájíme ji na proužky. Z druhého citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem. Rozmarýn nastříháme na menší kousky. Rozmarýnem a kůrou prošpikujeme rybí filet. Přendáme ho do pekáče vyloženého pečicím papírem a potřeme olejem s citronovou šťávou. Pečeme 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

2. Papriky nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek a nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, obě mleté papriky a kmín a krátce orestujeme. Vmícháme rajský protlak, osolíme, opepřím a dusíme ještě asi 3-5 minut, až budou papriky měkké.

3. Upečený filet ryby nakrájíme na porce a servírujeme s paprikovou směsí.

Ingredience

800 g tresky
sůl
čerstvě mletý černý pepř
2 bio citrony
4 lžíce olivového oleje
4 stonky rozmarýnu
Na přílohu:
2 červené papriky
2 žluté papriky
1 malá cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 lžička hnědého třtinového cukru
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžička mleté pálivé papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
4 lžíce rajského protlaku
mletý černý pepř