Treska špikovaná rozmarýnem a citronovou kůrou

  6:19aktualizováno  25. března 2019 20:09

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

800?g tresky

sůl

čerstvě mletý černý pepř

2 bio citrony

4 lžíce olivového oleje

4 stonky rozmarýnu

Na přílohu:

2 červené papriky

2 žluté papriky

1 malá cibule

2 stroužky česneku

3 lžíce olivového oleje

1 lžička hnědého třtinového cukru

1 lžička mleté sladké papriky

1/2 lžička mleté pálivé papriky

1/2 lžičky mletého kmínu

4 lžíce rajského protlaku

mletý černý pepř


1. Filet z tresky osolíme a opepříme. Z jednoho citronu okrájíme kůru bez bílé slupky a nakrájíme ji na proužky. Z druhého citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem. Rozmarýn nastříháme na menší kousky. Rozmarýnem a kůrou prošpikujeme rybí filet. Přendáme ho do pekáče vyloženého pečicím papírem a potřeme olejem s citronovou šťávou. Pečeme 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.



2. Papriky nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek a nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, obě mleté papriky a kmín a krátce orestujeme. Vmícháme rajský protlak, osolíme, opepřím a dusíme ještě asi 3-5 minut, až budou papriky měkké.



3. Upečený filet ryby nakrájíme na porce a servírujeme s paprikovou směsí.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

RECEPT DNE: Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Už vymýšlíte, co budete chystat na štědrovečerní tabuli? Tohle je náš tip! A zbylým vínem samozřejmě můžete rybu...

Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v štědrovečerním...

Doporučit někomu láhev vína je až intimní, říká someliéra

K vínu se Romana Echensperger dostala čirou náhodou. „O světě vína jsem neměla žádné velké ponětí až do okamžiku, kdy...

Avokádo, jahody, banán i chilli. Vášnivý jídelníček ocení nejen zamilovaní

Konzumace pokrmů je přirozenou a potřebnou součástí života ve všech jeho aspektech. Nejde jen o to nemít hlad. Správné...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...