Ingredience800?g tresky |
1. Filet z tresky osolíme a opepříme. Z jednoho citronu okrájíme kůru bez bílé slupky a nakrájíme ji na proužky. Z druhého citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem. Rozmarýn nastříháme na menší kousky. Rozmarýnem a kůrou prošpikujeme rybí filet. Přendáme ho do pekáče vyloženého pečicím papírem a potřeme olejem s citronovou šťávou. Pečeme 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
2. Papriky nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek a nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, obě mleté papriky a kmín a krátce orestujeme. Vmícháme rajský protlak, osolíme, opepřím a dusíme ještě asi 3-5 minut, až budou papriky měkké.
3. Upečený filet ryby nakrájíme na porce a servírujeme s paprikovou směsí.