13. července 2016

Postup

1. Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Krevety dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme.

2. Krevety a kolečka cuket vložíme do misky, přidáme česnek, olivový olej a nasekanou petrželku. Necháme asi 10 minut marinovat na chladném místě a pak střídavě napichujeme na špejle.

3. Špízy osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme za častého otáčení asi 4-5 minut. 4. Během grilování potíráme špízky zbylou marinádou. Podáváme s grilovaným pita chlebem a citronem.

Ingredience

2 malé cukety
500 g vyloupaných a očištěných krevet
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekané petržele
sůl a mletý černý pepř