12. července 2013

Postup

1. V míse promícháme smetanu s tvarohem, cukrem a kůrou z limetky. Hmotu přendáme do cedníku vyloženého gázou nebo utěrkou a necháme přes noc vykapat.

2. Škrob rozmícháme v pěti lžících pomerančové šťávy. Zbylou šťávu svaříme s očištěným rybízem, a zahustíme ji rozmíchaným škrobem. Ochutíme cukrem a krátce povaříme. Pak polévku propasírujeme a necháme vychladit.

2. Pomocí tvořítka vykrájíme z papáji kuličky. Pomeranč oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme jemných slupek. Vychlazenou polévku rozdělíme do misek a přidáme ovoce. Z vykapané tvarohové hmoty vykrajujeme pomocí dvou lžiček noky a vložíme je do polévky.

Ingredience

Noky:
250 g 20% zakysané smetany
250 g tvarohu z papíru
50 g moučkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 limetky
Polévka:
1 lžíce kukuřičného škrobu
700 ml čerstvé pomerančové šťávy
200 g červeného rybízu
4 lžíce krupicového cukru
1 papája
4 pomeranče