12. července 2012

Postup

1. Manga oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na malé kousky. Zázvor, česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na kolečka.

2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme zázvor, česnek, cibuli a chilli a krátce orestujeme. Pak vmícháme nakrájené mango a společně restujeme ještě 5 minut. Nakonec přilijeme pomerančovou šťávu i vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut.

3. Hotovou polévku zjemníme kokosovým mlékem a rozmixujeme dohladka. Dochutíme čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. Polévku rozdělíme do talířků a můžeme ji dozdobit trochou smetany, nasekaným koriandrem a chilli papričkou.

Ingredience

2 manga
30 g čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 cibule
1 chilli paprička + na ozdobu
2 lžíce rostlinného oleje
100 ml čerstvé pomerančové šťávy
300 ml zeleninového vývaru
300 ml kokosového mléka
1 limetka
1 lžíce třtinového cukru
sůl
mletý černý pepř
12% smetana na ozdobu
čerstvý koriandr na ozdobu