10. července 2016

Postup

1. Jehněčí maso umeleme a smícháme s nasekaným zázvorem, cibulí, česnekem, chilli papričkou a vejcem. Dochutíme solí, pepřem, kurkumou, nasekaným koriandrem a mátou.

2. Brambory oloupeme, nastrouháme a promícháme s masovou směsí. Necháme asi 10 minut odležet, aby se chutě spojily.

3. Z odležené masové směsi vytvarujeme menší kuličky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm ze všech stran opečeme. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

4. Bílý jogurt smícháme s nasekanými bylinkami, solí, pepřem a trochou utřeného česneku. Jehněčí kuličky podáváme s jogurtovým dipem a rozpečeným chlebem pita.

Ingredience

500 g jehněčího masa
30 g čerstvého zázvoru
1 cibule
3 stroužků česneku
1 chilli paprička
1 vejce
sůl a mletý černý pepř
1 lžíce kurkumy
1 snítka čerstvého koriandru
8 listů máty
150 g brambor
olej na smažení
4 kusy pitta chleba
Dip:
300 ml bílého jogurtu
2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, koriandr, kopr)
2 stroužky česneku