1. července 2016

Postup

1. Maso vložíme do mísy a promícháme s vejci, mlékem, solí, pepřem, muškátem a zázvorem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.

2. Masovou směs dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme placičky. Opečeme je v pánvi na másle z obou stran dozlatova. Poté je přendáme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 minut.

3. Do pánve k výpeku přidáme hořčici, smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Připravenou omáčku podáváme s karbanátky a např. vařenými bramborami.

Ingredience

400 g mletého vepřového masa
2 vejce
200 ml mléka
sůl
drcený barevný pepř
mletý muškátový oříšek
mletý zázvor
1 cibule
50 g másla
2 lžíce dijonské hořčice
300 ml smetany ke šlehání