30. června 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Ovoce očistíme a nakrájíme na kousky. Dortové želé připravíme dle návodu na obalu. Na dno pohárků rozdělíme polovinu ovoce a zalijeme želé tak, aby bylo ponořené. Necháme zatuhnout.

2. Mascarpone smícháme s tvarohem a oběma druhy cukru. Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. Necháme ji mírně vychladnout a jen zlehka vmícháme do krému, abychom vytvořili mramorování.

3. Do pohárků pak střídavě vrstvíme krém a zbylé čerstvé ovoce. Hotové poháry můžeme dozdobit meduňkou.

Ingredience

600 g čerstvého ovoce (např. kiwi, jahody, hroznové víno, mandarinky)
1 sáček čirého dortového želé
250 g mascarpone
150 g měkkého tvarohu
60 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100 g hořké čokolády