Ingredience600 g hovězího krku |
1. Maso očistíme a vložíme do hrnce. Zalijeme ho vodou tak, aby bylo zcela ponořené. Přidáme sůl, pepř, bobkové listy, nové koření, jalovec a ocet a vaříme asi 120 minut doměkka. Necháme zcela vychladnout.
2. Jarní cibulky a chilli papričky očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Mátu nasekáme najemno. Vše přendáme do misky a promícháme.
3. Jablka omyjeme a nakrájíme na nudličky. Orestujeme je v pánvi na másle. Přidáme koření, med a zalijeme vínem. Krátce povaříme a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky, přidáme pokrájenou zeleninu s mátou a podáváme s připravenou omáčkou.