29. června 2016

Postup

1. Maso očistíme a vložíme do hrnce. Zalijeme ho vodou tak, aby bylo zcela ponořené. Přidáme sůl, pepř, bobkové listy, nové koření, jalovec a ocet a vaříme asi 120 minut doměkka. Necháme zcela vychladnout.

2. Jarní cibulky a chilli papričky očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Mátu nasekáme najemno. Vše přendáme do misky a promícháme.

3. Jablka omyjeme a nakrájíme na nudličky. Orestujeme je v pánvi na másle. Přidáme koření, med a zalijeme vínem. Krátce povaříme a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky, přidáme pokrájenou zeleninu s mátou a podáváme s připravenou omáčkou.

Ingredience

600 g hovězího krku
sůl a drcený barevný pepř
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
3 kuličky jalovce
2 lžíce jablečného octa
4 jarní cibulky
2 chilli papričky
1 červená cibule
lístky máty
Omáčka:
4 jablka
80 g másla
3 celé badyány
6 celých hřebíčků
1 celá skořice
4 lžíce medu
250 ml bílého vína
2 lžičky bramborového škrobu