23. června 2014

Postup

1. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Do kastrůlku nalijeme pivo, sójovou omáčku a olej, přidáme česnek a třtinový cukr, osolíme a opepříme. Vše asi 3 minuty povaříme a necháme vychladnout.

2. Křídla očistíme, omyjeme, osušíme a špičky odsekáme. Křídle vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny na chladném místě rozležet.

3. Na hermelínový dip oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Hermelín nakrájíme na menší kousky. Vše dáme do mísy, vmícháme majonézu, citronovou šťávu a olivový olej. Podle chuti osolíme a opepříme.

4. Křídla vyjmeme z marinády, rozložíme je na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 si 25 minut. Během pečení je potíráme marinádou. Kuřecí křídla podáváme na nahřátých talířích, s hermelínovým dipem a pečenými bramborami.

Ingredience

2 stroužky česneku
200 ml černého piva
100 ml světlé sójové omáčky
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce třtinového cukru
sůl
mletý černý pepř
850 g kuřecích křídel
Hermelínový dip:
1/2 cibule
100 g řapíkatého celeru
100 g hermelínu
100 g majonézy
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička olivového oleje