23. června 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Do větší mísy, ve které budeme obalovat křídla, vsypeme mouku. Přidáme k ní mletou sladkou papriku, kayenský pepř, sůl a mletý černý pepř a pečlivě promícháme.

2. Křídla očistíme. Rozdělíme je v kloubu na dvě části a odkrojíme špičky. Kousky křídel pak obalujeme v okořeněné mouce. Naskládáme je na mísu a necháme v pokojové teplotě chvíli rozležet.

3. V kastrůlku rozpustíme máslo. Vlijeme do něj chilli omáčku a ocet, pak přidáme med. Oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme do omáčky. Vše pečlivě promícháme.

4. V hluboké pánvi zahřejeme olej. Rozleželá křidélka v rozpáleném oleji fritujeme 10-15 minut. Opečená křidélka necháme okapat na papírových utěrkách a pak obalíme v připravené pálivé omáčce.

Ingredience

50 g polohrubé mouky
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky kayenského pepře
1/4 lžičky soli
čerstvě mletý černý pepř
12 kuřecích křídel
50 g másla
100 ml chilli omáčky
1 lžička vinného octa
2 lžíce medu
2 stroužky česneku
olej na smažení