Ingredience50 g polohrubé mouky |
1. Do větší mísy, ve které budeme obalovat křídla, vsypeme mouku. Přidáme k ní mletou sladkou papriku, kayenský pepř, sůl a mletý černý pepř a pečlivě promícháme.
2. Křídla očistíme. Rozdělíme je v kloubu na dvě části a odkrojíme špičky. Kousky křídel pak obalujeme v okořeněné mouce. Naskládáme je na mísu a necháme v pokojové teplotě chvíli rozležet.
3. V kastrůlku rozpustíme máslo. Vlijeme do něj chilli omáčku a ocet, pak přidáme med. Oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme do omáčky. Vše pečlivě promícháme.
4. V hluboké pánvi zahřejeme olej. Rozleželá křidélka v rozpáleném oleji fritujeme 10-15 minut. Opečená křidélka necháme okapat na papírových utěrkách a pak obalíme v připravené pálivé omáčce.