23. června 2012
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Kuřecí křídla omyjeme a osušíme. Cibuli a zázvor oloupeme, cibuli pokrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme najemno. Chilli papričku očistíme a nakrájíme najemno.

2. V míse smícháme pokrájenou cibuli se zázvorem, chilli papričkou, sójovou omáčkou, medem, olejem, solí a otrhanými lístečky rozmarýnu. Do marinády položíme kuřecí křídla, potřeme je ze všech stran a necháme uležet v chladu, nejlépe do druhého dne.

3. Křídla poté vyjmeme z marinády a dáme je na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 30 minut. Pět minut před dopečením přidáme na plech i omytá rajčátka. Hotová zázvorová křidélka můžeme podávat např. s dipem ze zakysané smetany.

Ingredience

800 g kuřecích křídel
5 menších cibulí
100 g čerstvého zázvoru
2 chilli papričky
4 lžíce tmavé sójové omáčky
5 lžic medu
4 lžíce olivového oleje
sůl
5 snítek rozmarýnu
400 g cherry rajčátek