8. července 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Mrkev, cuketu a papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu orestujeme. Přidáme najemno nasekaný stroužek česneku, posypeme provensálským kořením a osolíme.

2. Dno zapékací mísy vymažeme olejem. Uvařené brambory nakrájíme na plátky, osolíme a rozložíme je na dno mísy. Přidáme orestovanou zeleninu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.

3. Mezitím v misce smícháme žlutek a solamyl. Rybí filety osolíme a potřeme připravenou směsí. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a rybu po obou stranách opečeme. Přendáme ji do pekáčku k předpečené zelenině a pokapeme máslem. Vložíme zpět do trouby a dopečeme. Hotové pokapeme citronovou šťávou.

Ingredience

1 mrkev
½ cukety
½ červené, žluté a zelené papriky
1 cibule
40 ml oleje
1 stroužek česneku
sůl
1 lžička provensálského koření
4 uvařené oloupané brambory
4 filety z bílé ryby 600 g
1 žloutek
1 lžíce solamylu
30 g másla
1/2 citronu