21. června 2011

Postup

1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypeme těstoviny a uvaříme podle návodu na obalu al dente. Přecedíme je přes síto, necháme okapat a dáme do mísy.

2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Na jiné pánvi nasucho opražíme nahrubo nasekané vlašské ořechy. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a opečeme.

3. Slaninu, ořechy, nakrájená cherry rajčátka a olivy dáme do pánev ke kuřecímu masu a krátce vše orestujeme.

4. Pak kuřecí směs přendáme k těstovinám a dobře promícháme. Přidáme bazalkové pesto, nakrájenou čerstvou bazalku, na tenké proužky nakrájený salát little gem a osolíme. Ještě jednou promícháme, ozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Ingredience

250 g těstovin (penne)
sůl
600 g kuřecích prsou
1 lžíce oleje
125 g vlašských ořechů
4 plátky anglické slaniny
250 g cherry rajčátek
60 g vypeckovaných oliv
125 g bazalkového pesta
svazek čerstvé bazalky
1 salát little gem
80 g parmazánu