21. června 2010

Postup

1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku očistíme a nasekáme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky.

2. Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli, česnek, chilli papričku a slaninu. Pak přilijeme rajčata a přidáme trochu soli a pepře. Omáčku krátce povaříme.

3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Přidáme je do omáčky a prohřejeme je v ní. Nakonec vmícháme petrželku a těstoviny dle potřeby dochutíme.

Ingredience

1 malá cibule
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
150 g slaniny
olivový olej
500 g sekaných rajčat z konzervy
sůl
mletý černý pepř
500 g penne
hrst sekané petrželky