21. června 2010
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Penne uvaříme v osolené vodě na skus (al dente). Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme olej a cibulku osmahneme. Chilli papričku zbavíme semínek, nasekáme ji nadrobno a přidáme k cibulce.

2. Sušená rajčata nakrájíme na proužky a přimícháme je k cibuli a papričce. Vše společně restujeme. Ke směsi přidáme překrájený špenát, necháme ho zavadnout a přisypeme mandle a těstoviny.

3. Dle chuti vše osolíme, opepříme a nakonec přidáme přepůlená baby rajčátka. Znovu promícháme, posypeme nadrobeným kozím sýrem a podáváme.

Ingredience

500 g těstovin penne
sůl
1 šalotka
6 lžic olivového oleje
1 chilli paprička
100 g sušených rajčat
300 g mladého špenátu
30 g nasekaných mandlí
mletý černý pepř
150 g baby rajčátek
200 g kozího sýru