21. června 2011

Postup

1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a zakapeme olejem.

2. 150 g sýra nastrouháme nahrubo. Šalotku oloupeme a nasekáme. Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky, které pokapeme citronovou šťávou. Ořechy nasekáme nahrubo.

3. V kastrůlku zahřejeme máslo, orestujeme na něm šalotku s ořechy, zalijeme je smetanou a přivedeme k varu. Přidáme nivu a za stálého míchání ji necháme pomalu rozpustit.

4. Do omáčky vložíme špagety a kostičky hrušky. Vše prohřejeme, osolíme, opepříme a vmícháme petrželku. Posypeme zbylou nivou nakrájenou na kostičky.

Ingredience

400 g špaget
sůl
1-2 lžíce oleje
200 g nivy
1 šalotka
2 hrušky
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce vlašských ořechů
2 lžíce másla
200 ml smetany ke šlehání (33%)
mletý černý pepř
hrst nasekané petrželky