21. června 2011

Postup

1. Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.

2. Slávky očistíme, otevřené vyhodíme. Cibuli s česnekem oloupeme, celer, mrkev a chilli papričku očistíme. Vše nakrájíme nadrobno.

3. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přidáme chilli papričku s mrkví a celerem a také je orestujeme. Přisypeme slávky. Podlijeme je vínem a vývarem, přiklopíme a asi 7 minut podusíme. Ty slávky, které se během dušení neotevřely, vyhodíme.

4. Do pánve přidáme rajčátka a špagety. Vše dochutíme solí a pepřem a společně prohřejeme. Nakonec vmícháme petrželku.

Ingredience

400 g špaget
sůl
1000 g slávek
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 řapík celeru
1 mrkev
olivový olej
100 ml bílého vína
100 ml zeleninového vývaru
200 g cherry rajčátek
hrst nasekané plocholisté petrželky