21. června 2013

Postup

1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme pozvolna rozmrznout. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno.

2. V pánvi rozpálíme olej, osmažíme na něm cibulku, přidáme kousky kuřete a vše orestujeme. Pak k masu přidáme hrášek, směs zalijeme smetanou a krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.

3. Špagety uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme je a nasypeme do pánve k masu s hráškem. Vše promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem a bazalkou.

Ingredience

400 g kuřecích prsou
200 g mraženého hrášku
1 šalotku
olivový olej
200 ml 12% smetany
sůl a mletý černý pepř
500 g špaget
100 g parmazánu
2 stonky čerstvé bazalky