23. června 2016

Postup

1. Zakysanou smetanu smícháme s vinným octem, olejem a nastrouhaným křenem. Dochutíme cukrem, solí a pepřem.

2. V osolené vodě uvaříme vejce na hniličku. Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Směs salátů propereme a necháme okapat.

3. Na talíře rozdělíme listy salátů, přidáme řepu, na čtvrtky nakrájené vejce a kousky uzeného lososa. Salát podáváme lehce posypaný nastrouhaným křenem společně s dresinkem.

Ingredience

4 menší doměkka uvařené červené řepy
400 g směsi listových salátů (rukola, baby špenát)
300 g uzeného lososa
4 vejce
Dresink:
250 g zakysané smetany
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce strouhaného křenu
moučkový cukr na dochucení
sůl a drcený barevný pepř