3. července 2016

Postup

1. Máslo dobře promícháme s bylinkami a citronovou kůrou. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme zatuhnout v chladničce.

2. Králičí stehna rozřízneme nožem tak, aby vznikly čtyři plátky masa. Poklademe je ztuhlým bylinkovým máslem nakrájeným na kousky. Na každý kousek pak dáme plátek slaniny. Dochutíme solí a pepřem a zabalíme do závitků. Obalíme je zbylou slaninou a upevníme potravinovým provázkem.

3. Připravené závitky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáčku a podlijeme vývarem. Pečeme ve vyhřáté troubě pi 180 °C asi 20 minut. Výpek přelijeme do pánve. Přidáme hořčici a smetanu a na mírném ohni mícháme, dokud se vše nespojí. Závitky podáváme s omáčkou a petrželovými bramborami.

Ingredience

80 g másla
4 lžíce nasekaných bylinek
nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
4 vykostěná králičí stehna
120 g anglické slaniny (nebo pancetty)
sůl a mletý černý pepř
3 lžíce olivového oleje
200 ml masového vývaru
po 2 lžících hrubozrnné a dijonské hořčice
150 g zakysané smetany