7. července 2016

Postup

1. Špenát a listy ledového salátu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ledový salát natrháme na kousky. Zakysanou smetanu smícháme s ostatními surovinami na zálivku a dochutíme solí a pepřem.

2. Kozí sýr nakrájíme na půl centimetru silná kolečka, rozložíme na pečicí papír a dáme rozpéct do trouby vyhřáté na 250 °C. Sýr by měl povolit, ale ne se roztéct. Můžeme ho také zprudka opéct na pánvi.

3. Listy salátů promícháme s nakrájenými sušenými rajčaty a kousky uzeného lososa. Salát rozdělíme na talíře, poklademe kolečky zapečeného sýra a pokapeme koprovou zálivkou.

Ingredience

200 g baby špenátu
1 ledový salát
200 g kozího sýra (camembertového typu)
150 g sušených rajčat v oleji
200 g uzeného lososa
Zálivka:
200 ml kysané smetany
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekaného kopru
sůl a drcený černý pepř