20. června 2016

Postup

1. Rukolu očistíme a vložíme do cedníku. Čekanku natrháme na kousky, přidáme k rukole a pod proudem studené vody je řádně omyjeme a necháme okapat. Salát nasypeme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a promícháme.

2. Toastový chléb v rozehřáté troubě z obou stan opečeme, vykrájíme 12 koleček o průměru kozího sýra. Z kozího sýra nakrájíme 12 koleček a poklademe je na toasty.

3. Hrušky očistíme, oloupeme a každou nakrájíme na šest částí. V pánvi rozehřejeme med, přilijeme červené víno a promícháme. Přidáme hrušky, vlašské ořechy a asi 3 až 4 minuty směs povaříme. Pak hrušky vyjmeme a necháme zchladnout. Do marinády vmícháme balsamikový ocet a necháme ji také zchladnout.

4. Toasty s kozím sýrem vložíme do vyhřáté trouby a necháme sýr lehce rozpéct. Do talířů rozdělíme směs salátů, přidáme marinované hrušky, ořechy, rozdělíme rozpečený kozí sýr na toustíku a vše dochutíme medovo-balsamikovou redukcí, solí a pepřem.

Ingredience

3 hrsti rukoly
1 červená čekanka
1 lžíce olivového oleje
4 plátky toastového chleba
250 g kozího sýra v popelu
2 ks pevných hrušek
2 lžíce medu
2 lžíce suchého červeného vína
3 lžíce vlašských ořechů
1 lžíce balsamikového octa
sůl a drcený černý pepř