19. června 2016

Postup

1. V rendlíku zahřejeme 3 lžíce olivového oleje. Vysypeme mrkev s petrželí nasekanou najemno a opékáme. Pak cibuli se stroužky česneku a další 3 minuty opékáme, až zesklovatí, občas zamícháme.

2. Do zeleninového základu přidáme maso, rajčatový protlak se sekanými rajčaty, worchester a bylinky. Asi 20 minut dusíme dokud maso není měkké. Nakonec osolíme, opepříme a vmícháme nakrájená sušená rajčata.

3. Mezi tím brambory omyjeme a upečeme do měkka ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Horké brambory nakrojíme do kříže a mírně rozmáčkneme. Do připraveného otvoru nalijeme omáčku, posypeme parmazánem a necháme ještě dalších 8 minut zapéct v troubě. Podáváme posypané zbylým rozmarýnem.

Ingredience

olivový olej
100 g mrkve
100 g kořenovou petržel
1 cibuli
2 stroužky česneku
450 g mletého masa
400 g sekaných rajčat v konzervě
1 lžíci worchesterské omáčky
5 snítek rozmarýnu
sůl a mletý černý pepř
40 g sušených rajčat
4 větší brambory
parmazán na posypání