Ingredienceolivový olej |
1. V rendlíku zahřejeme 3 lžíce olivového oleje. Vysypeme mrkev s petrželí nasekanou najemno a opékáme. Pak cibuli se stroužky česneku a další 3 minuty opékáme, až zesklovatí, občas zamícháme.
2. Do zeleninového základu přidáme maso, rajčatový protlak se sekanými rajčaty, worchester a bylinky. Asi 20 minut dusíme dokud maso není měkké. Nakonec osolíme, opepříme a vmícháme nakrájená sušená rajčata.
3. Mezi tím brambory omyjeme a upečeme do měkka ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Horké brambory nakrojíme do kříže a mírně rozmáčkneme. Do připraveného otvoru nalijeme omáčku, posypeme parmazánem a necháme ještě dalších 8 minut zapéct v troubě. Podáváme posypané zbylým rozmarýnem.