17. června 2016

Postup

1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky (část necháme na ozdobu). Slupky povaříme ve víně se skořicí a vanilkovým cukrem asi 10 minut. Pak víno scedíme do jiného hrnce.

2. Přidáme nakrájenou rebarboru a přilijeme 300 ml vody. Polévku vaříme asi 10 minut. Očištěné jahody nakrájíme na kousky, několik jich dáme stranou na ozdobu.

3. Kousky jahod vložíme do polévky a rozmixujeme dohladka. Přilijeme pomerančovou šťávu a podle chuti osladíme. Hotovou polévku dáme vychladit do ledničky alespoň na 2 hodiny. Pak ji rozdělíme do misek a ozdobíme meduňkou, kousky jahod a rebarbory.

Ingredience

200 g rebarbory
300 ml bílého vína
1 celá skořice
1 sáček vanilkového cukru
400 g jahod
šťáva z 1 pomeranče
krupicový cukr
čerstvá meduňka na ozdobu