15. června 2014

Postup

1. Menší kedlubny oloupeme a nožem vydlabeme část dužiny. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.

2. Bulgur propláchneme ve studené vodě a uvaříme podle návodu na obalu. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

3. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Zalijeme mlékem a metlou promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Připravený bešamel provaříme.

4. V misce smícháme uvařený bulgur, mrkev, cibuli, hrášek a bešamel. Vše dochutíme solí, pepřem a oreganem. Směsí naplníme uvařené kedlubny, posypeme je strouhaným sýrem a krátce zapečeme.

Ingredience

4 kedlubny
sůl
100 g bulguru
1 mrkev
100 g hrášku
1 cibule
mletý černý pepř
oregano
100 g máslo
4 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
50 g trvrdého sýra